I episode 62 af Overskudslivets podcast ser vi nærmere på nydelsen og den mad vi spiser alene for nydelsens skyld. Det er mad der er overvejende usundt, men har en anden funktion, nemlig at give nydelse. Som fx kager, slik, chokolade, lyst brød, vin, sodavand, chips osv.

Du vil blive inspireret til mere aktive til- og fravalg. Og max udbytte for kalorierne 😉

Du får også et trick til at spise den sunde mad, som du synes er kedelig!

 

Som lovet i podcasten er her en forslaget til den regel du kan indføre. Og eksempler på forkert brug af nydelsesmad.

 

Reglen er sådan her:

Nydelsesmad skal….

  1. repræsentere rigtig nydelse for dig
  2. indtages langsomt og med fokus på max nydelse af hver bid
  3. nydes, så når det ikke længere er en nydelse, er det tid til at levne

 

Øv dig i, at mærke hvornår nydelsen stopper. 

 

Eksempler på FORKERT brug af nydelsesmad (stop-liste)

-spise foran skærm (det her du kan spise det sunde men kedelige)

-spise af pligt/misforståede hensyn (det er IKKE din pligt at fylde usundt i din krop uden at nyde)

-spise for at dulme følelser

-spise noget du ikke kan lide

-spise selvom du er for mæt til at nyde

-spise uden nydelse, for ikke at føle sig snydt

 

Kort reminder på øvelse givet i podcasten:

Lav en liste over hvad der bringer dig nydelse og glæde. Brainstorm. Vær kreativ.

Tjek så din hverdag – oplever du nydelse/glæde hver dag?

Ellers: Find en måde, at få mere nydelse og glæde ind uden brug af mad.

 

 

* * * * * * * * * * Links nævnt i episoden  * * * * * * * * * * *

Episode 3: Det svære nej tak

Episode 4: Følelser vi spiser på

Episode 15: Mad som buffer foran livet

Ansøg om en gratis samtale: Overskudslivet.dk/ansøg

Gratis videoserie: Vægttab med din hjerne

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

Pin It on Pinterest

Share This