Derfor foodprepping & Det kan du foodpreppe (liste)

 

En af de bedste tommelfingerregler for at holde sig sund og slank, er “SPIS NOK GRØNTSAGER”.
Og det lyder sååååå nemt 

Men når hverdagen rammer….
og tiden løber fra os…
alle er sultne…

Så er det ikke altid helt så nemt.

En af de bedste løsninger på den udfordring hedder FOODPREPPING. 


Forbered når du har tid og overskud, den mad (du ved) der er god for dig at spise
-Så det er nemt, når du har brug for at spise noget nærende og IKKE har overskud.


 

Foodpreppring er at gøre  sine grøntsager og dressinger og den slags klar på en fridag.
Så er det pludselig legende let, at få spist sine grøntsager.

Men måske er du lidt i tvivl om hvor du skal starte?

Gør 2 ting:

  1. Tjek listen herunder og få en ide om hvilke fødevarer du kan foodpreppe
  2. Hent guiden med de 18 tips til foodprepping. Alt fra planlægning til opbevaring. HENT HER

 

 

Fødevarer der er lette at forberede og tåler opbevaring i køleskabet i mindst et par dage:

  • Frugt: Skylles
  • Grøntsager: Skyl og snit
  • Grøntsager: Ovnbag eller steg, afkøles og opbevares i beholder* i køleskab
  • Grøntsager: Bland salater på forhånd og opbevar på køl
  • Brune ris, quinoa, bulgur, andre korn: Kog stort portion, lad afkøle, opbevares i beholder* i køleskab
  • Tun- eller kyllingesalater: Bland og opbevar i køleskab
  • Lav dips og saucer som hummus, tzatziki, dressinger, pesto, tomatsauce
  • Bønner, linser og kikærter: Kog og lad afkøle, opbevares i køleskab eller på frost
  • Supper og gryderetter er gode til at lave på forhånd. Opbevares på køl eller frost.
  • Bolognese, lasagne, kødboller, chili og gryderetter er gode!
  • Ost: Rives eller skæres i tern
  • Quiche og tærter: Bag og varm op efter behov.
  • Kogte æg: Kog rigeligt og opbevar i køleskab
  • Stegt kylling: Bag så mange kyllingesstykker som kan passe i en bradepande i ovnen ved 200 grader (10 minutter hver side), lad afkøle, opbevares i beholder* i køleskabet
  • Snack til ud af huset/madpakker: Små poser med nødde-tørretfrugt-mix blandes
  • Iblødsat morgenmad: Havregryn/chiafrø/nødder/mandler/kerner sættes i blød i vand + et nip salt

*Vil du vide mere om opbevaring, så hent Foodprepperguiden her

 


Kan du se for dig, hvordan det bliver meget lettere at holde en plan for hvad du skal spise på denne måde? Kan du forestille dig, hvordan det vil være meget nemmere at overskue et spise sundt, når du er lav på energi? Kunne der blive plads til flere grøntsager i alle dine måltider på denne måde?

Når først du har opnået en rutine i foodpreppe til ugen, vil du slet ikke undvære det.

Ud over guiden er der inspiration at hente i Facebookgruppen Foodprepper Danmark

Pin It on Pinterest

Share This