Velkommen til modul 4

 

Du har indtil nu, set på hvordan og hvor meget du egentlig spiser. Du har arbejdet med at stoppe dårlige vaner og spisning på autopilot. I stedet har vi øvet at lytte til kroppen og respektere kroppen. Alt samme virkelig vigtige skridt.

Selv om vi forstår principperne bag alt det – og øver det flittigt, vil de fleste af os før eller siden blive saboteret af vores følelser. Derfor skal vi nu i gang med det vigtige arbejde, omkring en vægttabsprocess der handler om følelser.

Arbejdet bliver svært, men det du lærer kan du bære med dig resten af dit liv. Og også have glæde af, i alle andre aspekter af livet. Så find dit mod og lad os komme i gang.

🖤

Video – Følelser og modet til at mærke (10:25)

Sådan mærker du følelsen (11:23)

I lydfilen gennemgår jeg de 4 steps til at lære at føle og mærke sine følelser i stedet for at skubbe dem væk eller reagere på dem.

 

Lydfilen herunder handler om den bedste teknik til at føle din følelser.

Den vil hjælpe dig med at forstå:

-de 4 steps du skal igennemm for at kunne føle dine følelser og skabe autoritet over dem

-hvad forskellen på at mærke og reagere på føleser er

PRAKTISK:

Du kan enten høre lydfilen, ved at trykke på afspilleren ved siden af/under eller du har mulighed for at downloade filen, ved at hente den her: LYDFIL Føl dine følelser

UGENS ØVELSER

Som i de forrige moduler, så skal også disse øvelser laves. Men tænk på, hvor kort tid det egentlig tager. Sæt 15 min af og betragt det som din tid.

Måske virker noget af det fjollet eller overflødigt, men der er en mening bag det hele.

Og HUSK uanset hvor langt du er med forløbet og øvelserne, så ræk ud efter hjælp, hvis du har behov. Du er altid velkommen til at skrive til mig. Malene@overskudslivet.dk

Opgave 1. Mød følelsen

💥 Jeg er klar til opgave 1
Du skal have lyttet til video+lydfil i ugens modul, før du laver denne øvelse.
Nu skal du igang med at hilse på dine følelser.  Det er allerbedst, hvis du kan lave denne øvelse, når du føler en ubehagelig følelse, du gerne vil spise på.
Men du kan også starte med at afprøve den, ved at vælg en ubehagelig følelse du ofte forsøger at undgå. Hvilken en spiser du oftest på?
Genkald dig følelsen i din krop og i dit hoved.
Udfyld så arbejdsarket “Mød følelsen

Opgave 2. Flere følelser

💥 Jeg er klar til opgave 2

Det er vigtigt, at du i denne uge fokusere på at føle følelserne, frem for at reagere på følelserne. Det er DIG der bestemmer, om du vil reagere på en følelse eller ej.

Det kan fx være, når du står overfor et bord med kage og siger nej tak til kage. Kig på kagerne. Hvad føler du? Noter hvordan det føles og hvor i kroppen det sidder. Vær fascineret og nysgerrig. Lad følelsen svømme rundt i kroppen uden at dømme den. Du observerer nu den ucensurerede dig  Det er første skridt, til at tage kontrol over dine følelser.

Beskriv en gang i din fortid, hvor du tillod dig selv at mærke en følelse og ikke reagerede på den. Beskriv også engang du forsøgte at undgå en følelse og endte med at reagere voldsomt alligevel. (Tip! Det behøves på ingen måde handle om mad)

Lav herefter en liste over 3 negative følelser. Beskriv i detaljer hvad disse 3 følelser gør i din krop. Svar på:  hvad er det værste der kan ske?

Brug din notesbog eller arbejdsarket her: Reaktioner på følelser

Estimeret arbejdstid: 4 minutter

Opgave 3. Udfordring

💥 Jeg er klar til opgave 3

Opgave 3 er en udfordring!  Vælg selv om du vil tage imod den:

Commit dig til nul sukker og nul brød i en uges tid. 

For de fleste, vil denne forpligtelse speede processen med følelses-arbejdet op, fordi de herved kommer farende med fuld gas.

Men, hvis forbuddet får dig til at overspise, så gem denne øvelse til senere og fokuser i stedet på at møde følelserne, når sukkertrangen kommer!

Ressourcer til opgaverne

TIL OPGAVE 1

Link til vane-tjekliste

TIL OPGAVE 2

Ekstra materiale

Tjekliste følelser. (Nævnt i lydfilen)

HVOR VIL DU NU HEN?

Pin It on Pinterest