I episode 22 af Overskudslivets podcast taler Malene med Jette Uhre om at slippe slankekursmentaliten og få et sundere forhold til mad.

Jette fortæller sin egen historie om hvordan hendes forhold til mad var præget af skam, skyld og straf. Hvordan hun, når hun skulle ud med veninderne var på vej i panik, fordi hovedet blev fyldt med bekymrende tanker. Hvad kan jeg spise som er tilladt? Kan jeg styre mig og ikke overspise?

Du hører også hvordan det hele kulminerede i et angstanfald.

Vi taler om Mindless og Mindful spisning. Jette beroliger os med, at vi ikke behøves at være perfekte til disciplinen Mindful spisning for at få resultater. Undersøgelser har vist, at bare 9% mere nærvær gør en forskel.

En anden god pointe er, at vores forhold til mad ikke skal foregå i hovedet, men i kroppen. Jette giver et eksempel på, hvordan du kan tale med din krop.

Vi taler også om følelses-spisning og de 2 vinkler du kan arbejde med det på. Jette giver endda et eksempel på, hvordan du spiser mindful på dine følelser. (Yep! Få opskriften på hvordan du kan spise slik når følelserne bliver for meget)

Jette har netop udgivet bogen: “Slip slankekursmentaliteten”, som behandler noget af det vi taler om i Podcasten + selvfølgelig meget mere.

***

Følgende links bliver nævnt i podcastens episode 22:

Pin It on Pinterest

Share This