Mine 10 bedste måder at bruge den grønne smoothie

 

Der er ikke bare 1 – der er rigtig mange grunde til, at jeg er så begejstret for de grønne smoothies.

Det er en genial måde, at få hældt store mængder sundhed indenbords, men de er også virkelig alsidige når det gælder anvendelsen.

Hvor mange af de her muligheder havde du allerede tænkt over?

Del gerne linket til opslaget her med en ven, hvis du tror han eller hun ikke kender ideerne!

 

Her er mine 10 bedste ideer:

Smoothie morgenbowl

Forslag # 1 – Kickstart din morgen

Erstat dit morgenmåltid med en smoothiebowl. Du laver dig en dejlig tyk smoothie med masser af grøntsager + lidt bær/Frugt og smag (fx citron så den bliver lidt yoghurt syrlig), Hæld den i en skål og top med mysli eller granola. Spis med ske og glem alt om yoghurt og skyr!
Smoothie glas

Forslag #2 – Grøntboost ethvert måltid

Suppler et grønsagsfattigt måltid med en grøn smoothie. Engang i mellem så orker vi det ikke rigtigt, vel? At stå der og snitte alle de grøntsager! Så er det egentlig meget nemmere bare at hælde dem direkte i blenderen og drikke dem “on the side”. Så gør blenderen jo ligesom snitte-arbejdet for os

Forslag #3 – Optimer udbyttet af din træning

Brug den grønne smoothie efter træning. Den er perfekt til at få fyldt depoterne op efter træning. Mix din smoothie af grøntsager og fx banan eller anden frugt. Udelad fedt så kulhydraterne hurtigst muligt kan fise lige ind i dine muskler. Det grønne du bruger i smoothien indeholder masser af gode antioxidanter, vitaminer og mineraler, som hjælper til lynhurtig restitution.

Nu bliver det vildt…

Forslag #4 – Dessert. Ja, der findes grøn smoothie chokoladestyle!

Som dessert/treat: Er du bare sulten efter noget sødt? Så prøv engang at fikse det med en lækker smoothie og se om trangen ikke skulle være forsvundet herefter. Det at du samtidig fylder kroppen med næring, hjælper ofte helt gevaldigt på sukkertrang.
OG smoothien kan sagtens smage godt og syndigt, selv om der er sunde sager i.

(Det finder du masser af eksempler på i e-bogen: Overskud med grønne smoothies – prøv fx chokolade-versionen)

 

smoothie to go

Forslag #5 – Verdens (næsten) nemmeste Madpakke

Som madpakke. Lav en god grøn smoothie med både fedt og protein og hæld den fx i et stort rengjort sylteglas med skruelåg. Rul et viskestykke om og en elastik. Pak en ske eller et sugerør sammen med. Vupti, så er der mad på farten! Evt en lille bøtte med topping ved siden af, hvis det skal være rigtig luksus.
Så kan de andre kigge misundeligt, mens de spiser deres tørre sandwich fra tanken!

Forslag #6 – Omsorg for din grøntsagshader

Til at snige grøntsager i kræsne mennesker (også hvis det er dig selv der er kræsen!). Mine børn siger aldrig nej til en jordbær/banan smoothie. Og opdager ikke engang at mor kommer til at tabe et par frosne broccoli buketter i. (Er det meget skeptiske eksemplarer du har, så start med skrællet squash – det opdager de ikke!)
eftermiddagscravings

Forslag #7 – Overvind eftermiddagscravings

Til at overvinde den vilde eftermiddags-sult der får dig til at støvsuge skuffer og skabe for alt snack-egnet. Snup i stedet en grøn smoothie og nyd livet! Hvis du fik min sidste mail, så ved du at det blev min redning. Jeg laver dem aftenen før og stiller klar i køleskabet.

Forslag #8 – Ryd op i køleskabet

Til at tømme ud i de grøntsager der trænger til at blive spist. Hjemme hos os, er det tit de bladbeder vi får i grøntsagskasserne. De bliver ligesom ikke brugt. Så ned i smoothien med dem!  Stilkene fra persillen? I blenderen med dem. Den halve squash? Ned med den. De fleste grøntsager dur,  bare du holder dig fra løg-familien 😉

Forslag #8 – Rens ud. Indvending hovedrengøring

Udrensning. Snup et par dage på grønne smoothies og giv din fordøjelse en pause. Når alle grøntsagerne er findelt på forhånd og du konstant tilfører næring uden at tilføje sværere fordøjelige ting som kød og hvad der ellers står på menuen. Så får kroppen ro til at arbejde og genoprette.

Server og imponer

Forslag #9 – Be the star. Server og imponer

Imponer eller overrask dine gæster. Hvad med at starte måltidet med en lille smags-prøve på en grøn smoothie. Du kan servere ½-1 dl til hver i flotte glas som en appetizer. Det kunne fx være en af dem med basilikum. Pyntet med et ekstra blad basilikum og 1/4 jordbær!

Forslag #10 – Sukkertrang go home

Til kamp mod sukkertrang! Når din krop bliver tanket max op med næring, er det nemmere at sige nej til sukker. Den grønne smoothie indeholder kun gode kulhydrater. En anti-sukker-strategi, kan derfor være at indtage en grøn smoothie om dagen.

Har du en ide der ikke er med?

Har jeg glemt noget oplagt? Så del dine gode ideer! Svar på mailen her eller del i facebookgruppen Grønne smoothies.

Skal du med på Grønne smoothie-vognen?

Hvis du har brug for opskrifter og inspiration til smoothies der forkæler munden, så vil jeg anbefale dig at finde 99 kr og investere i Grøntbooster pakken.

Pakke består af e-kogebogen:

“Overskud med grønne smoothies” (Få din sunde smoothie i pink, gul, blå, grøn, orange osv)

+ e-kogebogen: “Super seje salater” (Garanteret fornyelse af tilbehøret til din mad)

+ e-kogebogen: “Mere grønt med supper” (Når årstiden eller humøret er til noget varmere end smoothie)

+ et genialt førstehjælps-ark til at redde dine grønne smoothies, hvis smagen er gået skævt.

Haps pakken her.

Ud over bøgerne, så gælder at du altid kan skrive til mig, hvis du har spørgsmål til ingredienser eller opskrifter. Det kan også være du har behov for alternativer. Skriv og du hører fra mig.

Kærligst Malene

-Din lifecoach fra Overskudslivet.dk

PS.  Tirsdag d. 23. maj kl 16 holder jeg webinaret: “Få et sundt forhold til sukker” igen. Du kan tilmelde dig gratis HER

 

Pin It on Pinterest

Share This