Det er underligt, ikk? Du vil gerne… blive slankere, stærkere, sundere, mere energifyldt eller lignende. Du har måske endda sat det som nytårsfortsæt.

Og du har lagt en plan (Yes! God start). Hvis du har været rigtigt ihærdig, har du også overvejet, hvilke forhindringer der ligger i vejen for dit mål. Ud med guf. I kalenderen med motionsplanen. En fin madplan er klar.

Det går derud af et par dage. Du overholder planen.

Men så sker der noget.

Du begynder ligeså langsomt at sabotere dig selv. Afvige fra planen. Sige ja til det glas rødvin. Blive siddende i sofaen i stedet for at motionere. Spiser kagen, chokoladen eller hvad det nu er.

 

Hvorfor nu det? Hvorfor følger du ikke planen, når du nu så gerne vil skabe forandring?

 

Når tingene sker og du afviger fra planen handler det næsten altid om, at du har en underliggende dagsorden. Noget som for dig, inderst inde, er vigtigere end målet ude i fremtiden.

Det er ikke sikkert, det er let at få øje på hvad det er. Men det kunne fx være at “ingen skal bestemme over mig” eller “andre er vigtigere end mig”. Typiske mønstre fra vores barndom, hvor voksne/forældre typisk har været dominerende og vi har valgt en strategi for at klare den.

Det betyder fx, at hvis du har en underliggende dagsorden der hedder “ingen skal bestemme over mig”, så går du på et tidspunkt i trods over den plan du har valgt at følge. Det kan også være, at du siger ja til at drikke vin, fordi din veninde/mand/kollega antyder at det er trist at drikke alene (= “andre er vigtigere end dig”)

 

Hvordan får du lys på DIN underliggende dagsorden?

 

Her må du på et detektiv arbejde! Start med at tilgive dig selv, hver gang det ikke går efter planen, så du ikke ruller dig selv ind i en negativ spiral. Når du så, træder uden for din plan, så må du nysgerrigt spørge dig selv, hvad du fik ud af at gøre det? Du kan evt. lave en lille brainstorm hver gang.

Første gang kan du måske ikke se, hvad der er den virkelig grund. Men efterhånden danner sig der nok et mønster. Ting der går igen, hver gang du stiller spørgsmålet. Og så er du begyndt at få lys på det underliggende mønster. HURRA!

Lad os lege, at du kommer frem til: “Det er vigtigt for mig, at hygge mig med min familie og venner, derfor spiser vi god mad, brunch og lign.”. Så har du nu muligheden for at overveje, om du kan opnå det på anden vis. Hvordan kan i fortsat hygge jer, uden at du skal gå på kompromis med din sundhed eller dit mål om at tabe dig? Hvis du finder svaret på det, kan du opnå begge dine mål!

Smart ikk?

Især fordi, at du så kan holde op med at svigte dig selv. For hver gang du svigter dig selv, mister du en lille smule troen på, at du KAN det du sætter dig for. Det er en anden vigtig brik, den der med at prioritere sig selv og tage sig selv alvorligt. Men den tager vi en anden dag.

Vil du have mere af den slags viden?

 

Så har du den helt gratis mulighed, at hoppe med på VIP-listen og få det i indbakken. KLIK for at sikre dig mere af samme slags (Pssst! Du får også velkomstgaver i form af en e-guide der hjælper dig til at lære at spise naturligt og en video der uddyber menet)

 

Du vil da gerne høre mere, ikk? Så er det her, du sikrer dig, ikke at gå glip af noget! 

JA – jeg vil helt sikkert gerne vide mere

 

Pin It on Pinterest

Share This