Din indre dialog er afgørende!
Jeg er sikker på, du både vil elske og føle dig genkendt i denne episode 134 af Overskudslivets podcast. Maiken Juul lærer os, at forstå og lytte til vores indre barn. Maiken er ekspert i indre dialog. I følge Maiken er den indre dialog nøglen til alt det, vi forsøger at opnå her i verden.

Vores hjerne har kort fortalt 2 stemmer, og hvis de ikke arbejder sammen, så oplever vi, at det igen og igen går galt. Vi bryder aftaler med os selv og får ikke tingene til at ske. Når du undertrykker følelserne og har en dårlig indre dialog ender du med at gøre ting, den rationelle del af dig, ville ønske du ikke gjorde.

Eller som Maiken udtrykker det på et tidspunkt i podcasten: Når du ikke er i stand til at holde de aftaler du laver med dig selv, er det fordi du har taget skyklapper på og ignoreret dit indre barn.

Med forståelsen af, at vi alle har et indre barn, giver det også mening, hvorfor selvkritik er så skadeligt. Når du kritisere dig selv, nedsætter du simpelthen din egen motivation. Og opnår dermed det modsatte af det, som var meningen.

Maiken husker os på, at vi har brug for at få lov at være ufornuftige – og jeg er så enig. Ellers bliver vores indre barn hurtigt til et trodsbarn.

Maiken giver dit også en helt konkret måde, du kan have dialog med dit indre barn. Det vil føles uvant i starten, men følg hendes metode og råd, så vil du snart være i gang.

Her er et billede af den kognitive adfærdsdiamant, som Maiken nævner i podcasten

God lyttelyst!

* * * * * * * * * * * * * * * * * *LINKS NÆVNT I EPISODEN * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Fællesskab for kvindelige iværksættere: https://femalegogetters.com/

Athenas foredrag: https://www.athenas.dk/maiken-juul-foredrag-tankestyring-motivation-trivsel.htm

Maikens hjemmeside: https://maikenjuul.com/

Messenger besked om nye podcastepisoder: overskudslivet.dk/podcastbesked

Oversigten over podcast-episoder. Hent den her.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Pin It on Pinterest

Share This