Lad os lige starte med at blive enige her. Det er IKKE sundt at ryge! Er vi enige?

Fakta:

“Langvarig ensomhed er lige så farlig som rygning

Denne konklusion kommer fra undersøgelser foretaget af en professor (John T. Caciaoppos) fra Chicago universitet allerede i 1994.

De fleste tænker “kost” og “motion” , når de tænker sundhed. Men sundhed er så meget mere end det. Det er også vores omgivelser, vores tanker, vores relationer og meget mere.

 

Fællesskab med dobbelt gevinst.

En af de nemmeste måder, at komme ind i et fællesskab på, er ved at lave noget aktivt sammen. Hvis det aktive, er fysisk aktivt, så er der dobbelt gevinst. Smart ikk?

Måske er du ikke spor ensom, men har bare svært ved at få motioneret? Så er løsningen den samme. Dyrk fællesskabet. Gå til noget du synes er sjovt. Lav noget sammen med andre.

Forpligt dig overfor andre.

Det virker!

 

Sådan hjælper fællesskab dit til at blive sund

Rent mentalt sker der det, at hvis du har aftalt med nogen du vil dyrke motion på anden måde gøre noget sundt, så har du meget svært ved bare at lade være.

Har du derimod “bare” aftalt det med dig selv, kan det godt være lidt for let, at lade være.

Fællesskabet forpligter!

Forestil dig et øjeblik, du har lovet dig selv, at på mandag starter du med at løbe/ slutter du med at spise sukker/vil du øge dit grønt-indtag eller lign.du gerne vil, men synes er lidt svært at komme i gang med.

->  Sæt en sandsynlighed på at det sker. Bare sig den inde i dit hoved.

Forestil dig nu, at du har fortalt alle dine kolleger eller venner om dit nye projekt. Du har måske fundet nogen at melde dig til et løb med eller væddet med nogle om, hvorvidt du kan spise mindst 600 g grønt hver dag de næste to uger.

->  Sæt nu en sandsynlighed på, at du vil gennemføre dit projekt. Igen, bare inde i dit hoved.

 

OK, helt ærligt. Var de 2 sandsynligheder lige store? Eller var den, hvor du havde forpligtet dig overfor andre størst?

 

Undgår du at sige det højt, når du vil i gang med noget?

 

Rigtig mange mennesker, er bange for at dele det, når de vil i gang med et nyt sundhedsprojekt. De siger det ikke højt. De rækker ikke ud.

For tænk nu hvis.. .. .. hvis de ikke gennemfører, det vil være så pinligt!”

For din hjerne, er det som at holde bagdøren åben.

Hvis du er smart, udnytter du i stedet, at det vil være “så pinligt” ikke at gennemføre, hvis du først har fortalt alle om dit projekt. For så er du forpligtet af fællesskabet. Så er der ingen bagdør åben.

Du har hævet indsatsen og vil automatisk gøre dig mere umage for at gennemføre.

Så tør du? Tør du dele med verden, hvad dit næste mål er?

 

PS

Vil du have flere gode sundhedstips og ninjatricks + en guide der 100% sikkert vil åbne dine øjne for spisevaner, du ikke vidste spændte ben? Så hop med på sundhedsstarterlisten HER.
Vil du udnytte fællesskabet optimalt, så er gruppecoaching den perfekte løsning. TJEK DET HER.

 

Pin It on Pinterest

Share This