Nu kommer der en lidt pinlig indrømmelse, ikk?

Jeg var ikke særlig pjattet med “ham der” Christian Bitz. Come on! Al den Skyr og sundhedsperfektionisme og “føren sig frem” ikk?

Ja, HAM kunne de da godt beholde for sig selv og Go´morgen Danmark. (Hans opskrifter er alligevel også fyldt med mælkeprodukter, og dem kan jeg ikke tåle – hvem sagde sure rønnebær?)

Men så var det, at jeg hørte en Podcast, han deltog i. Fordi jeg godt kan li de Podcast Bro Kommunikation laver. Og nu var jeg altså nået til den…

Så jeg sad altså der i bilen og lyttede “næsten frivilligt”. Der var selvfølgelig masser af ord, men nogle gjorde indtryk. Ja, faktisk tøede de mig helt op.

For Christian han sagde: “Mit fokus er ikke på den del af befolkningen, der allerede går op i sundhed. De ved allerede så meget. Jeg vil meget hellere nå ud til den del af befolkningen, der virkelig har brug for noget viden om sundhed. DERFOR er jeg bl.a. med i Godmorgen Danmark. Fordi der bliver jeg set, af dem som ellers ikke ville opsøge den viden”

OKAY 1-0 til Christian Bitz

 

Og ca. en uge efter, sad jeg så bænket på 1. række (der er sjovt nok altid plads, når man kommer i sidste øjeblik) til et arrangement med Christian Bitz, som jeg havde tilmeldt mig til gennem jobbet. Dengang jeg tilmeldte mig for flere måneder siden, var det nok nærmest for at få lidt ret i, at jeg ikke var spor enig i hans sundhedsformidling.

(Det er så nu, jeg kan røbe, at han i podcasten fortæller at han har skruet ned for humor og op for den mere teoretiske formidling i sine foredrag, hvilket bekymrede mig lidt, for jeg ELSKER foredrag med humor, hvordan skulle det dog gå?)

Vi er muligvis ikke 100% enige – Christian og så jeg – men med mine nye briller (i ved, dem fra podcasten), så er vi MEGET MEGET tættere på, end jeg gik og troede. Foredraget KVALITET var godt skruet sammen (og han havde ikke glemt humoren, heldigvis).

Jeg måtte jo bare gang på gang, tage mig selv i, at sidde og nikke og tænke: “Ja ja, det er jo det jeg siger hele tiden”.

så øh…

2-0 til Christian Bitz

 

Og nu er det på tide at dele. En del af de goodies jeg fik med hjem.

7 grunde til at jeg nu elsker Christian Bitz (lidt):

 • Han har humor (og det giver glæde, og glæde er vigtig for vores sundhed!)
 • Han formidler, at sundhed handler om andet en kost og motion
 • Balance og accept af det uperfekte er også i hans verden vigtige redskaber på vejen
 • Han siger: “Find din egen vej”.
 • Han kan langt bedre li rødvin end….. SKYR
 • Sundhed ikke for sundhedens skyld, men for livskvalitet (jeg plejer at sige, for at få overskud)
 • Han har videnskabeligt forklaret, hvorfor vi ikke skal være SÅ bange for bacon, som medierne siger

 

Balance og accept

 

Lad os lige dvæle ved balance og accept.  Alt for mange mennesker har et billede af hvordan den “perfekte sundhed” ser ud. Hvis vi ikke lever op til den, så kan det hele også være lige meget!.

STOP!

Tænk nu, hvis vi i stedet for alle sammen, klappede os selv på skulderen hver gang vi gjorde noget godt for vores sundhed! Hvis det hver eneste gang blev forbundet med noget positivt.  Forestil dig også, at du gør noget du anser for mindre sundt.( ..spiser af fredagskagen… drikker en masse øl….. tømmer en pose slik…. hvad ved jeg), og du herefter acceptere, at det var det du havde behov for i dit liv lige nu og her. At det var en del af at skabe balance i dit liv.

Du gør altså nøjagtig som du plejer, men du tænker anderledes om det du gør! Ville det gøre dig sundere?? JA!

Er det ikke herligt at vide? Sundhed handler OGSÅ om at have det godt mentalt. Men bare det at have det godt, i stedet for skidt, giver dig også overskud til at vælge lidt bedre næste gang. Den gode spiral er startet. Og kan fortsætte…

Se det er da værd at tage til sig, ikk?

 

Vil du blive bedre til accept og balance?

 

Du kan øve dig i, at blive bedre til accept og balance. En nem måde er, at du hver aften gør status og tænker over, hvad du har gjort godt for din sundhed i dag. Alt tæller, også ting som gå ordenligt tid i seng, tage trappen, sige fra overfor et andet menneske osv.

Du kan også arbejde med de ting du ikke er så stolt af. Se på, hvordan du havde det inden? Hvad forventede du at få ud af, at handle som du gjorde? Og hvad fik du rent faktisk ud af at handle som du gjorde? Med denne øvelse, er det nemmere at acceptere dine egne handlinger OG se om du måske ville komme tættere på dit ønskede resultat ved at handle anderledes næste gang.

Når vi taler om, at komme tættere på, at opnå det ønskede resultat, kunne jeg jo godt komme med nogle eksempler på, hvordan du måske kunne hvile i stedet for at spise sukker og den slags. Men jeg vil i stedet opfordre DIG, til at reflektere over, hvad det kunne være. Og måske forestille dig, at DU skulle give eksempler til andre mennesker.

(Ovenstående øvelser er IKKE en del af foredraget, men en opfordring på mig baseret på min erfaring med at hjælpe mennesker med at flytte sig.)

Mere?

 

 • Hvis du vil høre Podcasten kan du finde den HER
 • Hvis du vil læse den officielle beskrivelse af foredraget, kan du finde den HER
 • Hvis du har lyst til at høre min lydfil, om det at finde sin egen vej, så kan du få den, ved at melde dig HER
 • Hvis det især er når du snacker, du føler dig usund, så læs blogindlægget HER

(Du behøves ikke vælge 1, du må gerne tage dem alle sammen 🙂  )

Pin It on Pinterest

Share This