I denne episode af Overskudslivets podcast har jeg inviteret Ninna Rosendahl til en snak om relationer. Hvordan får vi bedre relationer? Hvad gør vi, når vores nære relationer trigger os? Hvad kan vi lære at vores relationer og hvordan kan vi bruge dem til selvudvikling?
Det er alt sammen noget, vi undersøger sammen med Ninna i denne lærerige episode af podcasten.

Først berører vi, hvorfor det er så vigtigt, at vi ikke mister nysgerrigheden på vores partner, børn osv. fordi det kan være direkte anledning til konflikter. Ninnas tips handler om, at huske dig selv på, at du ikke ved alt! Øve nysgerrigheden og evnen til at stille spørgsmål, der får andre til at uddybe, når de siger noget. (Og ja, sig det gerne højt, til den du øver dig på for bedst mulige resultat).

Du får også svaret på, hvorfor du nogen gange reagere så voldsomt, når fx din partner eller børn/teenagebørn gør eller siger bestemte ting. Vi taler om, hvordan du kan bruge disse reaktioner til din egen læring og selvudvikling. Fordi alt hvad vi oplever i relationer er spejlinger af noget i os, som vi har har det enten godt eller svært med.

Så uanset om du har en eller flere teenagere i huset, mindre børn eller en partner, vil der være guldkorn til dig her.

 

Ikke alle relationer er ment til at vare, men hvordan finder vi ud af, om vi skal stoppe en relation eller ej? Hvordan sikrer vi os, at vi stopper relationen af de rigtige grund, hvis det er vores udvej?
Vi taler om vægtskålen, der gør at du kan opleve at blive i et dårligt forhold, fordi alternativet (fx at være alene) er værre. Ligesom vi taler om smerten ved at blive “forladt” og hvordan du med de rigtige briller, vil få nemmere ved at leve med bruddet. Det handler om at forstå, at din partner ikke forlader DIG, men situation. Du får et fint eksempel et stykke inde i podcasten, der vil gøre det håndgribeligt.

Til sidst i podcasten uddyber Ninna for os, hvor vigtigt det er at være opmærksom på, at der kan være forskel på det vi mærker med vores hoved og det vi mærker med vores krop. Ninna opfordrer til at vi stoler lidt mere på vores mavefornemmelse. Det er ikke unormalt, at vores hovedet kan godt sige noget, hvor vores krop synes noget andet.

Ofte kan du opdage at du ikke handler i overensstemmelse med dig selv, hvis du bruger meget energi på at retfærdiggøre (igen og igen).
Det er også ok, at der er ting du bare mærker, men ikke kan forklare. Vi forlanger ofte, at mennesker skal forklare deres dårlige følelser. Simpelthen fordi vi har svært ved at være i det sammen med dem. Vi har en mulighed for at gøre livet lettere for os selv, hvis vi tør stole mere på, at det er ok at føle det vi gør.

Hvis du er klar til at lære og prøve af, er der virkelig god læring i dette interview. Vil du lære mere af Ninna, så finder du links til alt hvad vi har nævnt i episoden herunder.
God lyttelyst.

* * * * * * * * * * LINKS NÆVNT I ELLER RELEVANTE FOR EPISODEN * * * * * * * * * * * * * *

Episode 119: Sæt grænser med Ninna Rosendahl. På Apple: Sæt grænser med Ninna Rosendahl

Ninnas hjemmeside: https://www.ninnarosendahl.dk/

Ninnas facebookside: https://www.facebook.com/Ninna-Rosendahl-psykoterapeut-og-coach-370528346647385

Ninna på insta: https://www.instagram.com/ninnarosendahl.dk/

Ninnas onlineklub: https://www.ninnarosendahl.dk/vaerd-dig-selv-ninnas-onlineklub/

Episode 8 :  Samvær med umulige mennesker På Apple:  Samvær med umulige mennesker

Episode 48 Andre menneskers meninger På apple: Andre menneskers meninger

Episode 113: Følelser og Skilsmisse  PÅ Apple: Følelser og skilsmisse

Oversigten over podcast-episoder. Hent den her.

Messengerbesked om nye podcastepisoder: overskudslivet.dk/podcastbesked

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pin It on Pinterest

Share This