Det her blog indlæg er til dig der gerne vil motionere, men på trods af de gode intentioner ikke rigtig kommer i gang (og bliver ved).

For du vil jo gerne, ikk? Du ved, det er vigtigt. Vigtigt for din sundhed, dit velbefindende, din figur og alt det der…

Men der kommer hele tiden noget i vejen. Intentionerne holder ikke. Du udskyder og lider under din dårlige samvittighed over, at det heller ikke blev i dag. Er det dig? Så læs med.

 

Første skridt til at komme i gang med motion

 

Er du klar på HVAD du egentlig vil gøre for at få motion? Vil du løbe? Vil du styrketræne? Vil du danse? Vil du cykle? Vil du..?

Og med hvem vil du gøre det? Hvor? Hvorlænge? Hvordan?

 

Hvis det var svært for dig, at svare på samtlige af disse spørgsmål, så er det her du skal starte. Så længe du ikke er klar og tydelig omkring hvad du gerne vil, så kommer du ikke i gang.

Forestil dig, du står ude i køkkenet og skal lave aftensmad. Du har en masse ingredienser og 7 forskellige opskrifter der tager forskellig tid at gennemføre. Og ingen bekymrer sig om hvornår maden er færdig.

Du beslutter dig for at gå i gang med aftensmaden snart, men uden af beslutte dig for HVAD du skal lave, HVORNÅR det skal være færdig og HVORMANGE mennesker du skal lave mad til. Og du bliver ved med, ikke at træffe disse beslutninger…. Er det overhovedet muligt, at komme i gang og blive færdig med maden, før disse beslutninger er truffet?

Så altså:

  • Hvori skal din motion bestå?
  • Hvorlænge vil du gerne motioner?
  • Hvor mange gange?
  • Med hvem?
  • Hvorhenne?

 

Hvis du var nemt for dig, at svare på disse spørgsmål er du et godt stykke af vejen! Nu skal du bare være sikker på, at det rent faktisk er en motionsform du har lyst til!!!!! (Ja, det var ret mange udråbstegn, men det er altså vigtigt det her).

For har du valgt en motionsform du i bund og grund hader, bliver det altså MEGET op af bakke at komme i gang. Og selv om du så mønstrer viljestyrken til at komme i gang, kommer du ikke til at holde ved med mindre du fokusere al din energi på projektet.

Den bedste motion du kan dyrke, er i bund og grund den du kan li´, fordi det er den du får lavet!

Måske har du læst, at styrketræning er vigtigt, fordi du skal bevare din muskelmasse og muskler brænder fedt (hvilket er helt korrekt), men du hader det og vil meget hellere gå til Zumba.

Afsted til Zumba med dig! For din krop vil meget hellere danse, end at ligge på sofaen med dårlig samvittighed over, at du ikke løfter vægte. Det lover jeg dig! Og du bevare dine muskler bedre ved at gå til zumba, end ved at tænke på at styrketræne.

 

Måske har du et mål om at løbe-træne et par gange om ugen, fordi du ser det som den mest effektive måde, at skabe en flot krop /blive slank. Men du hader at løbe.

Så skal du hellere finde et kort og effektiv styrketræningsprogram, med en vis form for konditionstræning indbygget. Og så holde dig til det.

 

Vil du gerne mere end det “nemme”?

 

Okay, du kommer rent faktisk afsted til de Zumba-timer, men du vil også gerne dyrke lidt styrketræning/løb/.. (indsæt selv)…

En lille ninja-trick du kan bruge, hvis du gerne vil gøre lidt mere ved sagerne, er at se på, hvilke kvaliteter det du allerede holder af, har.

Hvad er det, der gør du er glad for netop den motionsform?

Prøv at opliste, alt hvad du kan komme i tanke om. Med listen i hånden, kan du begynde at undersøge, om der findes andre motionsformer, der har disse egenskaber, eller om du kan skabe noget der ligner, omkring andre motionsformer.

 

Sidder du stadig der på sofaen?

 

I morgen får du del 2 af “Kom i gang med motion”. Her får du flere råd til at komme op af sofaen/ud af kontorstolen og i gang.

 

Men ved du inderst inde, at du kan læse alverdens tips og metoder, og alligevel ikke kommer i gang, så vil du have stor glæde af en snak med en coach.  På bare 1-2 sessioner vil vi sammen kunne finde ind til det, der blokere dig og få dig op af stolen. Læs mere om booking og priser HER

Pin It on Pinterest

Share This