Din indre dialog er afgørende.

Lyt mindre. Tal mere….med dig selv!

Ja, det lyder omvendt!

Men det er en af de ting, vi arbejder og coacher på i OverskudsUniverset. At tale mere til sig selv, og ikke bare lytte til de “automat”-ordrer din hjerne stikker ud. Modargumentere i forhold til det din hjerne fortæller dig.

En del af din hjerne ELSKER at holde dig, hvor du er. Den ELSKER plejer og vaner.

Hvis du ikke er opmærksom, får den sin vilje og holder dig hvor du er. Hjernen minder dig gerne om alt det som du “plejer” at gøre. Den fortæller dig gerne om alt det, som du gør forkert.

Hvis du LYTTER til den normale stemmer, kunne din indre dialog måske lyde sådan her:
Du burde virkelig ikke spiser mere. Hvor svært kan det være? Så lad dog det mad stå. Okay, jeg skal jo også nyde livet. Jeg tager bare en portion mere

Hvis du gerne vil skabe forandring, så er en sund indre dialog et rigtig godt redskab. En sund indre dialog er kendetegnet ved, at den er kærlig. Den kan godt være bestemt, men altid kærlig og forstående. Aldrig bebrejdende og vred.

Forestil dig en kærlig mor, der vil dig det bedste, men siger det kærligt uden at være eftergivende!

Fx: “Skat jeg kan godt forstå, du har lyst til at tømme tallerkenen med aftensmad. Det smager også dejligt. Men du er mæt, så nu pakker vi det sammen, så kan du spise resten i morgen“.

Sådan kan det se ud, hvis du bevidst TALER til dig selv (også selv om det bare foregår i dit hoved).

Derfor skal du LYTTE mindre og TALE mere til dig selv.
Måske du tænker det lyder skørt, at tale til sig selv? Vi gør det ubevidst hele tiden, så den eneste forskel er, at du putter noget bevidsthed på, der kan styre dine handlinger i en mere konstruktiv retning.

Observer dine egne tanker næste gang du har en indre kamp omkring noget du skal gøre/ikke gøre. Og overvej hvad en kærlig, men bestemt mor ville sige i stedet for!

selvkærlighed i vægttab

En sund indre dialog har også ofte gode konstruktive spørgsmål.

(Og hvis du er i tvivl om, hvad gode konstruktive spørgsmål er, så lyt til episode 91 af Overskudslivets podcast: Fra shitty til magiske spørgsmål)

Ved at tale mere til os selv og vores hjerne (og lytte mindre til dens kritik/indgroede ideer) kan vi omprogrammere de dårlige mønstre og vaner, og lave nye der fungere bedre for os.

Det er nærmest magisk, når vi begynder at opdage, HVOR meget vores hjerne fyrer af mod os, som vi ikke behøver at tro på eller tage os af.

Det er derfor coaching er så effektivt. Det hjælper dig få øje på, hvordan dine egne tanker bremser dig og modvirker dine mål. Samtidig vil god coaching selvfølgelig også hjælpe dig med at finde lige de tanker, du både kan tro på og som hjælper dig i mål.

vægttab med bedre indre dialog

At mestre den indre dialog er en af grundstenene i EN GANG FOR ALLE metoden til det holdbare vægttab.

Vil du have adgang til coaching og hjælp til hjernen og dine tanker måned efter måned? Fortjener din krop og din hjerne omsorg? Så tag et kig på OverskudsUniverset. Her får du hjælp og coaching til alt det mentale omkring mad, vægt, krop og sundhed. Altid på den kærligste måde. Lad mig være din “kærlige mor stemme” indtil du selv har lært at være den.

 

Kærligst Malene
-Din lifecoach

 

Ps. Når det gælder kroppen er det omvendt! Lyt mere til hvad din krop prøver at sige, og brug mindre energi på at fortælle den, hvordan den skal arte sig  Det med at kunne samarbejde let og ubesværet med sin krop, er en af de andre 5 grundsten i EN GANG FOR ALLE metoden. Metoden der trin for trin klæder dig på til at mestre alt det mentale omkring vægttab, så du kan opnå og holde det. Hvis du er interesseret i at lære EN GANG FOR ALLE metoden, så kom og vær med i OverskudsUniverset.
Du kan også overveje et privat coachingforløb. Det starter med, at du ansøger om en gratis afklaringssamtale HER.

Pin It on Pinterest

Share This