Tanken om min mor gav mig ondt i maven

 

☑ Hvor ofte skal du besøge din gamle demente mor på plejehjemmet?

Min indre kritiker var travlt beskæftiget, med at fortælle mig, at det var mindst en gang om ugen.

☄ Stemmen og tankerne buldrer afsted:
Du er en dårlig datter… Du vil så meget fortryde, den dag hun er væk…
og kan du huske dengang med din gamle farmor… pludselig var hun væk, og det var laaang tid siden du havde set hende. Hun havde bare siddet der helt alene på sit hjem.
Det var min skyld alt sammen.

I månedsvis gik jeg rundt med ondt i maven og en evig dårlig samvittighed. Når jeg endelig besøgte min mor, kørte jeg altid derfra med en kæmpe hovedpine.

.

Det kunne ikke blive ved på den måde. Det var tid til at tage mikrofonen fra min indre kritiker, og give andre sider af mig taletid.

Da jeg (endelig) gav plads til at se sagen fra flere sider og vise forståelse og kærlighed overfor mig selv, så jeg tingene i et klarere lys. Jeg blev konstruktive og løsningsorienteret. Jeg fandt en bedre vej for både min mor og jeg.

Ser du – det som er så top frustrerende ved vores indre kritiker er, at den IKKE får os til at ændre handlinger.

Jeg besøgte IKKE min mor oftere, på trods af den evige selvkritik. Resultatet var, at både når jeg besøgte hende og når jeg ikke besøgte hende, havde jeg det dårligt.

Først da jeg talte TIL den indre kritiker (i stedet for at lytte) kom jeg videre.

 

Et brev kan hjælpe dig med forholdet til din indre kritiker

 

Jeg hopper lige op på ølkassen og taler med store bogstaver her (til både dig og mig selv): D U  F O R T J E N E R at kærlighed, medfølelse og støttende ord fylder dit hoved.

Mærk lige efter engang! Kan du mærke det, når jeg siger:

♥ Du fortjener hjælp og støtte fra stemmen i dit hoved! ♥

 ☟

Men hvordan?
Det handler om at gøre sin indre stemme  kærlig, forstående og konstruktiv fremfor kritisk. Det kan betyde, at vi skal igang med at spole 20, 30 eller 40 års negative stemmer tilbage. Så ja, det kræver en indsats, at få et sund forhold til din indre kritiker.

 ☟

Brev øvelsen kan starte processen:

✉  Skriv et brev til din indre kritiker og giv dig selv muligheden for at tale til stemmen på en konkret måde.

 

✏ Inden du skriver brevet:

 

1) Din selvkritiske stemme taler ud fra usikkerhed, frygt, bekymring og angst. Den fortæller ALDRIG sandheden. Det er godt at have i baghovedet, når vi skriver vores brev.

2) Læs gerne med her: Få kontrol med din indre kritiker, inden du skriver brevet. det vil give dig en bedre forståelse af begrebet “indre kritiker” og konsekvenserne ved, at stemmen får for meget taletid.

3) Husk: For at få den kærlighed og støtte fra din indre stemme du fortjener, er din opgave at fjerne mikrofonen fra din indre kritiker. Stop stemmen og fyld på med kærlige venlige ord.

♡ Sig noget pænt.
♡ Gør det igen.
♡ Og igen.

I brevet og fra nu af.

 

Øvelsen at skrive et brev til sin indre kritiker og slå op med noget af al det negative, giver dig muligheden for at tage afstand fra stemmen uden at give den taletid.

 

skriv brev

✉  Sådan skriver du et brev til din indre kritiker

 

Det er simpelt, men effektivt. Det er tid til at tale til din indre kritiker ved at skrive et brev.

1) Sørg for at du har fred og ro omkring dig. Gør det behageligt.

2) Begynd at skrive brevet til din indre kritiker.

3) Skriv hvad du ikke længere vil høre på. Skriv hvor stemmen tager fejl.

4) Du kan slutte af med at skrive noget pænt om dig selv. Du fortjener at have det godt i dit hoved og med dig selv. Brug nogle af de kærlige ord fra forberedelsen.

God fornøjelse. Lad mig høre hvordan det var!

♥ Kærligst Malene
-Din lifecoach

 

Flere indre kritiker materialer:

 

☆ Læs blogposten Få kontrol over din indre kritiker

☆ Lyt og prøv øvelsen jeg giver dig i episode 202 af Overskudslivets podcast: Fyr din indre kritiker  Lyt fra bloggenApple Spotify

☆ Lyt til episode 141: Kritik og selvkritik: Lyt fra bloggenAppleSpotify

☆ Få flere værktøjer og metoder til at få kontrol over din indre kritieker i OverskudsUniverset. Her får du adgang til et helt forløb, der handler om at kunne være på hold med sig selv og tro på at du er god nok, som du er. Ligesom du kan få støtte og coaching i forhold til at skrue ned for din indre kritiker og op for de gode valg.

☆ Forstå de 7 typer af forklædning, din indre kritiker kan optræde i. Se dette instagram opslag. Læs også de 5 tegn på at din indre kritiker bremser dig i dette opslag.

☆ ☆ ☆

Pin It on Pinterest

Share This